Tuesday, 28 February 2012

Rasa Dan Takut

Rasa, rindu
Takut nak mengaku
Rasa, baik diam diri je
Takut nak bagitahu
Rasa, macam tak diperlukan je
Takut sakit hati
Rasa, sayang masih ada
Takut nak luahkan perasaan
Rasa, akan jumpa awak suatu hari nanti
Takut nak berdepan
Rasa, awak orang yang baik
Takut terpedaya atau ditipu
Rasa, awak setia
Takut awaklah pendusta
Rasa, awak akan ambil berat
Takut, tidak dipedulikan
Rasa, awaklah cinta
Takut, awak bukan segalanya
Rasa, selamanya
Takut tidak ke akhirnya

Awak rasa tak? Tapi, saya takut.


~Nabila Aishah :)

Saturday, 11 February 2012

Just The Way You Are :')

Terimalah seseorang itu dengan seadanya :') Jangan hanya melihat kelemahan mereka sahaja. Keikhlasan itu amat penting :)
video




Tuesday, 27 December 2011

Maafkan saya :'(

Assalamualaikum. Hmhh aaaaa hmhh oooo err aaaaa -.-" Sebenarnyaaaa, saya ni tak layak untuk awak kan :( sebab saya ni ego, semuanya saya je yang betul. Semuanya saya je yang nak menang. Nabila memang hmhh entahlah, entah apa apa entah -..- Saya tak pernah pun nak fikir perasaan awak. Kadang kadang je kot. Hmh. Saya pun tak tahu, kenapalah ego saya ni kuat sangat. Susah betul nak hilangkan, dah puas dah saya cuba tapiiiiiiiiiiiiii -.- Kesian awak, tak habis habis awak je yang kena mengalah 
:( Saya ni, tak  habis habis nak carik salah awak. Suka marah marah awak. Kadang kadang, awak tak ada buat salah pun, saya tiba tiba je nak marah awak. Errr saya ni bodoh agaknya -..-

Kalau awak nak tahu, awaklah yang buat saya senyum balik tau. Sebab, sebelum ni saya asyik sedih je disebabkan ex saya dulu. Bila awak datang dalam hidup saya, saya pun dah tak rasa sedih lagi. Saya pun dah boleh senyum, gelak semua :) Kawan kawan saya pun puas nasihat saya semua, tapiii saya still tak dapat  senyum lagi masa tu. Rasa kecewa sangat sangat. Btw, I Love You Friends <3 hihi Tapi, saya paksa je diri saya ni untuk senyum. Takkan muka nak macam ayam berak kapur je. hmh -.- Kenapa awak boleh buat saya senyum ha? hmhh saya pun tak tahu :') hee

Hmhh kita asyik gaduh je kan. Itupun, sebab saya jugak. Suka nak besar besarkan benda yang kecik tu. Hmhh saya pun tak faham dengan diri saya ni. Yang saya pasti, saya ni lebih kepada ego dan tak nak mengalah. Hmhh buruknya perangai saya :( Bila bergaduh je, mesti awak yang text saya dulu minta maaf sepatutnya saya kan :/ hmh. Sebenarnya, saya sedih bila baca text awak tu tapiiii saya saja bajet tak sedih. Watlek je. Aihh, orang ego lah katakan err -..-" Sayaaa, aaa saya ni memang ego! -.- Kenapa awak boleh sabar lagi dengan perangaii saya ni? hmhh :'( Saya takut awak fedup dengan perangai saya. Sampai awak menyampah, meluat dan tak suka saya lagi. *Hmhh tak nak macam tu sebenarnya :'(

Raziiiii, I sayang you. I tak reply text you tu, semuanya sebab ego I. Bukan tak suka dengan you ke apa. Hmh I harap you setia dengan I. Ikhlas dengan I. Seriously, I sayang you sangat sangat. Maafkan I sebabbb, I rasa I dah banyak kali buat you terasa, sakit hati. Hmhh :'( Muhammad Razi, pleaseeeeee forgive meeeeeeeeeeeeeee? Give me a chance to love you? I don't want you to lose you :'(

       I Love You Muhammad Razi. Saya Sayang Awak :'D



Wednesday, 21 September 2011

Jamuan Raya Perdana :D

Assalamualaikum. Hohoo, hari ni, dekat sekolah saya, ada buat Jamuan Raya Perdana.
Sampai sekolah, dalam pukul 7 pagi lebih. Jamuannya start pukul 10.30 . Umangaiiiiii :O lamo eh? -.- hahah, tak pe tak pe cikgu. Cikgu memang bagi masa untuk kitaorang buang buang macam tu je. #memang suka sangatlah, lepaking and gosiping ;D hahah
Saya tengok, huuu, masing masing. Vogue vogue belaka. Dengan make-up nya yang tebal 10 inci tu. hahah. 
Kakak rasa, kakak cantik ke? hahah *jk :).Dengan heels nya. Perghh tinggi bebeno. Kalau baling dekat anjing, boleh mati tu. Termenung kejap. #ushhh dahsyattt :O hahaha *merepek. Selamat tak jatuh. cool. *jk :)Tak puas hatilah. Makanan tak sedap. Errrrr. Perut dahlah lapar Jah oi, Meon oi >.<
huaaa :'( nak buat macam mana, makan jelah. Bedal jelah. HAHA



















Okay, sekarang ni. bagi laluan untuk gambar hodoh. hahah XD
Sangatlah bosan. Apa celopppp. HAHA. Lepas dah kenyang.

Kitaorang nak jugak gelak gelak. buat lawak bodoh.Sampai terkentut kentut.~poittttttttt HAHA. 














Hahahaha. Hohoohoohoo. gelaklah puas puas, tengok gambar sengal babun ni. hahah
Naik kejang urat leher, muka. semua uratlah kekejangan sebab buat muka hodoh ni. haha. Apa celoppppp :D Monyettttttt <3 Watlek Watpeace :D


okaylah. itujelah.k,choww HAHA. bye byeeee
asslamualaikum. ~THE END~ NABILA <3

Monday, 22 August 2011

Wahhh Raya Datang Lagi !! :D

Assalamualaikum semua.Dengar tak tu? dengar ta? lagu raya.ni lagu raya favourite tau. haha. Ya Allah, tak lama lagi dah nak Raya lah !! #Excited :D
Lagi 7 hari je kot. Wahh Wahh :D cewahh, excited gila pulak kita ni ha. hahah
Okay, hari ni, kita nak share pasal makanan speacial Hari Raya je. fuhhh, Sedap gilalah. macam macam ada !! Lagi Lagi, bila dapat raya rumah orang. macam macam makanan dapat makan. haaa, free of charge !! bukannya selalu kan. Lagi satu, haa kita dapat raya rumah kawan kawan, cikgu, saudara mara. haha. paling best sekali, balik kampung. 
perghh, dia punya meriah, tak ingat !! haha, memang Besttt !! E'eh, lupa pulak. Duit raya weyhh <3 :D haha. tu best jugak tu. Budak budak sekarang, mana layan seringgit dua ni. cuba mak cik pak cik try bagi, confirm diaorang merungut punyalah . haha :D


haaa, mana koranG pilih duit RM 50 ke RM 1? haha, tak payah jawab, dah tahu jawapannya dah. hahah :D

fuhhh, sedpanyaaa. kuih raya favourite ni !! cornflakes madu <3

Kuih ni famous, mesti korang tahu punya kan. walaupun kawan kawan saya dah muak makan kuih ni, tapi saya tak muak muak lagi makan kuih ni.
ALMOND LONDON <3

Saya tanya mama saya, dia cakap, ni kuih sarang semut. kuih favourite jugak ni. kalau raya rumah orang. mesti carik yang ni dulu. hahah :D

fuyooo, ketupat. sedap gila. lagi lagi original making. jangan beli tau, try buat sendiri dengan family ~cewahh :D mesti sedap

Yang tiga segi ni, nama dia, ketupat palas. sama je rasa dengan ketupat biasa.
bentuk dia je yang lain sikit :)

Lemang, lagi lagi lemang atok kita buat. fuhh sedap weh. haha :D

Haa, tengok nenek ni, puas dia bakar lemang untuk anak cucu dia.
betapa sayangnya dia, sukanya dia, cucu cucu diaorang nak balik kampung :D

Ini lontong. memang susah sikit nak cari makanan ni dekat rumah orang.
dapat makan, bila ada rumah terbuka je kot. haha ~kesian 

Fuyooo, Sate sate sate !!
makan dengan kuah kacang. perghh sedap !! terangkat !! :D


#punyalah , semangatnya kita, update blog sambil dengar lagu raya tu. hahaha, 
jangan main main. okay. SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATIN. #belum raya lagi pun. hahaha
~THE END~ NABILA

Thursday, 18 August 2011

Special For You My Dear :'( UNAAA

Dikeheningan malam
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata


Bila rindu
Terkenang mu sayang terasa sayu
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam
Jauh terbang diri ku melayang
Aku rindu
Sentuhan mu ku rasa sayu
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini
Bawa ku dalam pelangi
Melepasi batas diri ini


Jauh angan ku lena
Kurasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua


Sesungguhnya kita mestilah
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula


Aura yang memecah semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi


Bila rindu
Terkenang mu sayang terasa sayu
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam
Jauh terbang diri ku melayang
Aku rindu
Sentuhan mu ku rasa sayu
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini
Bawa ku dalam pelangi
Melepasi batas diri ini

A <3

Monday, 15 August 2011

unaaaaaa, please don't go. but..... :'(

assalamualaikum semua. saya dan kawan kawan, faa ee, intan dah as sangat sangattttt
sedih sebab tak lama lagi, salah sorang kawan kitaorang dah nak pindah.
nama dia Una.
haihh, sedihnya. memang sedih gilalah !! :'( kitaorang ada masa lebih kurang dalam 4 hari je lagi dapat bergurau garau senda dengan dia. eh,, ada ke "garau" tu? =='
arghh, pedulikkan. sebabnya, hari jumaat ni, dia dah nak pindah dah. dia pindah Keratong, Pahang. kalau nak jumpa memang tak dapatlah agaknya, jauh tuuu.
alahhh :/ sedihnyaa, huaaaaa :'( tahun ni, tak dapatlah nak pergi Jamuan Raya Perdana sama sama lagi kan. hmhh, tak pelah, nak buat macam mana kan Una, tak pe. Insyaallah, bila kita dah besar nanti, mesti kita boleh jumpa. perghh, ayat. HAHA :D
Jangan risau, kitaorang takkan lupakan kau. kau pun sama, jangan pernah lupakan kitaorang. pandai pandai jaga diri dekat sana. cari kawan, kau jangan jadi kera sumbang pulak. HAHA :D bye UNA <3 :/

                                     
ini lah BFF kita UNA
tengok mata dia ~ala ala Arabian kan~ hihi
tengok muka kesian dengan senyuman manis dia tu
mesti kitaorang rindu dengan semua tu UNA
Kita suka tengok gigi jarang awak tu
hihi, jangan marah aa

senyuman manis dan gelak kau yang over tu
mesti buat aku selalu teringat dekat kau
~kakak pendek terhebat~ hihi

Okay UNA, aku tahu, mesti kau pun sedih jugakkan. kitaorang doakan kau okay dekat sana. jangan jadi pemalas lagi, sebab kau dah jadi budak baru dekat sana nanti. HAHA
okaylah UNA, dalam masa 4 hari ni je, kita still boleh sama sama lagi. lepas tu, kitaoarang menatap muka kau dekat FB or skype jelah :/ sedih sangattttt huaaa :'(
                            ~NABILA 
 ♥  FAA EE  ♥  UNA  ♥  ASMIDA  ♥  INTAN~
assalamualaikum. NABILA ~THE END~